Guido Dutilh genomineerd voor Zwaan

Opnieuw is Guido Dutilh genomineerd voor een van de VSCD-Dansprijzen (beter bekend als de Zwanen). Guido werd genomineerd in de categorie ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ voor zijn rol in Wir sagen uns Dunkles van NDT2. ´Guido Dutilh trekt, opkomend uit de donkerte van het toneel, al direct de aandacht van de toeschouwer en weet met zijn loepzuivere precisie en gepassioneerde interpretaties een sfeer van mysterie te creëren. Dutilh krijgt en neemt in deze choreografie van Goecke alle ruimte om met zijn technische excellentie en meeslepend inlevingsvermogen het begrip virtuositeit te herijken. Zijn solo in deze productie is dan ook een parel.´

Op 5 juli, na afloop van de voorstelling in Florence, kreeg Guido, in aanwezigheid van zijn ouders, een bloemetje overhandigd ter viering van het feit dat hij per 1 augustus deel gaat uitmaken van het NDT1-gezelschap. Na vier jaar kan hij dan een vaste aanstelling bij het NDT krijgen.

Op 12 oktober worden tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen de winnaars van de VSCD-Dansprijzen bekend gemaakt. Lees meer