Guido Dutilh krijgt Zwaan 2018 voor meest indrukwekkende dansprestatie

Zwaan meest indrukwekkende dansprestatie 2018

Op vrijdag 12 oktober zijn tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht de belangrijkste Nederlandse dansprijzen, de Zwanen, uitgereikt. Danser Guido Dutilh kreeg de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2018’ voor zijn rol in Wir sagen uns Dunkles van Nederlands Dans Theater 2. Uit het juryrapport: ´Guido Dutilh trekt, opkomend uit de donkerte van het toneel, al direct de aandacht van de toeschouwer en weet met zijn loepzuivere precisie en gepassioneerde interpretaties een sfeer van mysterie te creëren. Dutilh krijgt en neemt in deze choreografie van Goecke alle ruimte om zijn technische excellentie én zijn virtuositeit te tonen. Zijn solo in deze productie is dan ook een parel.´ Zie verder.